Personvern

Vi tar beskyttelsen av dine personopplysninger veldig alvorlig. Vi behandler dine personopplysninger konfidensielt og i samsvar med lovbestemmelsene om databeskyttelse. Vi vil at du skal vite når vi samler inn hvilke data og hvordan vi bruker dem.

Nettstedet vårt kan vanligvis brukes uten å oppgi personopplysninger. I den grad personopplysninger (f.eks. Navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse) blir samlet inn på vår hjemmeside, gjøres dette alltid på frivillig basis så langt det er mulig. Vi bruker bare personopplysningene for å svare på forespørselen din, for å behandle ordrene dine eller for å gi tilgang til informasjon eller informasjonskilder. Disse dataene vil ikke bli gitt videre til tredjepart eller på annen måte markedsført uten din samtykke. 

Personer som ennå ikke har fylt 18 år, skal ikke overføre noen personopplysninger til oss uten samtykke fra foreldrene eller foresatte. Vi ber ikke om personopplysninger fra unge og barn.

Vi vil påpeke at dataoverføring over Internett (f.eks. Når du kommuniserer via e-post) kan ha sikkerhetshull. Det er ikke mulig å beskytte data fullstendig fra tredjeparts tilgang. Sikkerhetstiltak forbedres imidlertid kontinuerlig i tråd med den teknologiske utviklingen.

Rettigheter

Du har rett til å frigjøre informasjon om dine lagrede personopplysninger, deres opprinnelse og mottaker og formålet med. Hvis du har spørsmål om personopplysninger, kan du når som helst kontakte oss.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til innsamling og lagring av dine personopplysninger. Skriv til oss via post eller e-post.

Cookies

Nedenfor finner du informasjon om informasjonskapsler, hvordan vi bruker dem på vår hjemmeside og hvilke alternativer du har hvis du foretrekker å deaktivere disse informasjonskapslene – til tross for fordelene. Hvis du ikke deaktiverer informasjonskapsler, antar vi at du samtykker til bruk av informasjonskapsler.

 

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som er lagret på datamaskinen din eller på din mobile enhet. Dataene lagres av nettleseren din, f.eks. F.eks: Google Chrome og Safari. De fleste av informasjonskapslene vi bruker er såkalte “besøk-informasjonskapsler”. De blir automatisk slettet etter besøket. Andre informasjonskapsler forblir på enheten din til du sletter dem. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å gjenkjenne nettleseren din neste gang du besøker, for å gjøre det lettere for deg å bruke nettstedet og gjøre det mer individuelt.

Du kan stille inn nettleseren din slik at du blir informert om innstillingen av informasjonskapsler og bare tillater informasjonskapsler i enkelttilfeller, og aktivere automatisk sletting av informasjonskapsler når nettleseren er lukket. Instruksjoner for å administrere informasjonskapsler i nettleseren din kan vanligvis finnes i hjelpefunksjonen til nettleseren eller i bruksanvisningen til smarttelefonen. Hvis informasjonskapsler deaktiveres, kan funksjonen til dette nettstedet være begrenset. Informasjonskapsler skader ikke datamaskinen din og kan ikke inneholde virus.

 

Hvilke informasjonskapsler brukes?

Det brukes informasjonskapsler som for eksempel husker de personlige innstillingene dine (f.eks. Valgt språk). Informasjonskapslene som brukes tjener til å gjøre tilbudet vårt mer brukervennlig, mer effektivt og tryggere.

Vi prøver å forbedre nettstedet kontinuerlig. For dette formålet brukes informasjonskapsler, som gir oss total statistikk over antall besøkende, hvilke områder på en side som blir sett mest på, informasjon om brukerens by eller beliggenhet og oppholdets lengde, etc. Ved hjelp av disse informasjonskapslene blir bare anonymiserte data samlet inn, noe som muliggjør en analyse av bruken av nettstedet vårt.

 

Bruk av Google Analytics

Dette nettstedet bruker funksjoner fra Google Analytics.  Google Analytics bruker informasjonskapsler for å aktivere en analyse av din bruk av nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen blir vanligvis overført til en Google-server i USA og lagret der.

Hvis IP-anonymisering er aktivert på dette nettstedet, blir IP-adressen din på forhånd forkortet av Google i medlemslandene i EU eller i andre kontraherende stater i avtalen om Det europeiske økonomiske området. Den fullstendige IP-adressen overføres bare til en Google-server i USA og forkortes der i unntakstilfeller. På vegne av operatøren av dette nettstedet vil Google bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, for å utarbeide rapporter om nettstedets aktivitet og for å gi nettstedoperatøren andre tjenester relatert til nettstedaktivitet og internettbruk. IP-adressen som overføres av nettleseren din som en del av Google Analytics, blir ikke slått sammen med andre Google-data.

 

Demografiske egenskaper i Google Analytics

Hvis “demografiske egenskaper” -funksjonen til Google Analytics brukes, opprettes rapporter som inneholder informasjon om alder, kjønn og interesser til besøkende på nettstedet. Disse dataene kommer fra interessebasert annonsering fra Google og besøksdata fra tredjepartsleverandører. Disse dataene kan ikke tilordnes til en bestemt person. Du kan deaktivere denne funksjonen når som helst via annonseinnstillingene i Google-kontoen din, eller generelt forby innsamling av dataene dine av Google Analytics, som vist i punktet “Innvending mot datainnsamling”.

 

Bruk av Google Maps

Hver gang Google Maps blir kalt opp på vår nettside, legger Google en cookie for å behandle brukerdata og brukerinnstillinger når nettsiden der Google Maps er integrert vises. Denne informasjonskapselen blir ikke slettet når nettleseren er lukket, men utløper etter en viss tid, med mindre du sletter den manuelt på forhånd.